• Voor 23:59 uur besteld morgen in huis
  • Gratis bezorging binnen België vanaf 59,-
  • Grootste assortiment uit voorraad leverbaar
  • Bpost pakjespunt: kies zelf wanneer je afhaalt
  • Gratis bezorging in NL & BE vanaf 59,-

Product niet gevonden

Het gezochte product " Griffon Power Glue GEL 3g " kan niet gevonden worden. Mogelijk is deze niet meer bestelbaar. Hieronder vind je producten uit dezelfde categorie, mogelijk kunnen wij je daarmee van dienst zijn.

Geen resultaten

Geen producten gevonden met deze criteria. Ga terug naar begin of maak een keuze in het navigatiemenu.

Vorige
Volgende

Secondelijm | Vandaag besteld = morgen lijmen | Kitcentrum

Secondelijm

Secondelijm wat ook wel snellijm of superlijm genoemd wordt is een snel uithardende en kleurloze lijm op basis van cyanoacrylaat. Cyanoacrylaten harden snel uit wanneer ze tussen twee oppervlakken aangdrukt worden. De secondelijm zal in enkele secondes al een lijmverbinding maken door het aanwezige vocht in de oppervlakte in combinatie met de druk op de lijm. Secondelijm is bestand tegen temperaturen van -30°C tot +100°C!Secondelijm | Vandaag besteld = morgen lijmen | Kitcentrum

Wanneer secondelijm gebruiken?

Secondelijm word het meeste gebruikt bij kleine gladde oppervlaktes zoals bij modelbouw, juwelen en ornamenten, schoenen, kopjes, bekers en miniatuur voertuigen. Ondergronden waar secondelijm perfect gebruikt kan worden zijn rubbers, glas, plexi, keramiek, leder, metalen en kunstoffen. Als je deze ondergronden bekijkt, dan valt het op dat dit allemaal niet-poreuze oppervlaktes zijn. Secondelijm is voornamelijk geschikt voor gladde / niet-poreuze oppervlaktes omdat het eigenlijk altijd een dunne vloeibare substantie is. Als je dit gaat gebruiken bij poreuze ondergronden, dan zal de lijm niet genoeg hechtoppervlak hebben. Wil je nou wel secondelijm gebruiken bij een poreuze ondergrond? Gebruik dan eensecondelijm met een aktivator. Die zal de poreuze ondergrond vullen en een groter hechtoppervlak creëren. Voorbeelden hiervan zijn de Frencken Ca Active of de Tec7 Super in combinatie met de Tec7 Super Aktivator.

Superlijm

Secondelijmen worden ook wel superlijm genoemd. Dit omdat de secondelijmen voor super snelle verlijmingen zorgen. Een voorbeeld is onze Tec7 Superlijm. Deze superlijm is bestand tegen temperaturen van -30 tot +100 graden celcius en zit na enkele secondes al vast! Deze superlijm is geschikt voor het verlijmen van harde kunstoffen, rubbers, glas, keramiek, hout, leer, metalen en nog veel meer. Daardoor is deze lijm perfect te gebruiken bij het repareren van kopjes, bekers, schoenen en ook modelbouw.

Cyanoacrylaat lijm

Op de professionele markt noemen ze secondelijm ook wel cyanoacrylaat lijm, dit omdat het zo makkelijk uit te spreken is. Dit is echt alleen een andere benaming voor secondelijm en geen andere soort lijm. Secondelijm is gemaakt op een basis van cyanocrylaat en daarom wordt het ook wel cyanoacrylaat lijm genoemd. Een verdere uitleg over wat cyanoacrylaat is laten we achterwegen, maar het behoort wel tot de beste secondelijm! 

Hoelang moet secondelijm drogen?

Na enkele seconden heeft de secondelijm al hechting. Maar aanbevolen is om zeker de 2 oppervlakken een paar minuten tegen elkaar vast te klemmen. Hierna zullen de twee oppervlakken ook vast zitten. MAAR! Aanbevolen is wel om de onderdelen niet direct te gaan belasten en zeker 24 uur te wachten. Hiermee zorg je er voor dat de super lijm ook van binnen volledig is uitgehard. Ohja! Mocht er secondelijm op je huid komen, zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk verwijderd. Je handen of huid vinden de agressieve stoffen in secondelijm niet prettig.

Atoomlijm

De naam "atoomlijm" is een veelgebruikte naam in de wereld van de schoenmakerij. Atoomlijm is weer een synoniem van secondelijm. Speciaal voor de schoenmakers zijn de secondelijmen oftwel atoomlijm ook in grotere hoeveelheden zoals 20ml of 50ml. Voorbeelden hiervan zijn de Tec7 Super in 50 ml, Griffon secondelijm 20gr, Zwaluw Superlijm Adhesive 20gr.

Metaal lijmen met secondelijm

Secondelijmen zijn geschikt om metaal te lijmen! Metalen zijn niet-poreuze oppervlakken en daardoor perfect te lijmen met secondelijm. Met name de vloeibare secondelijmen zijn hier goed bij te gebruiken. Bij niet-poreuze ondergronden zal de secondelijm niet opgezogen worden waardoor de secondelijm voor een sterke verbinding tussen de metalen zal zorgen. Je kunt dus metaal lijmen met secondelijm!

Secondelijm op huid

Het kan natuurlijk voorkomen dat je secondelijm op je huid krijgt. Om de secondelijm van je huid af te krijgen is het makkelijkste om zo snel mogelijk naar de kraan te lopen en je handen goed te wassen met een boel zeep en warm water. Hierdoor zal de secondelijm wat minder snel hard worden en heb je langer de tijd om lijm van je huid te krijgen. Lukt dit niet zo goed, dan kun je nog wat koude azijn gebruiken om het van je huid af te krijgen. Dit is een manier om de secondelijm van je huid af te krijgen als het nog niet helemaal hard is geworden. Als de secondelijm al helemaal hard is kun je het beste aceton of nagellakremover gebruiken. let op, gebruik niet te veel! De nagellakremover of aceton zijn best aggressief. Gebruik dus echt maar een paar druppeltjes en was het vervolgens met wat warm water en zeep van je handen. 

Viscositeit

Viscositeit is de mate van samenhang binnen een vloeistof (stroperigheid). De viscositeit wordt bepaald door de mate van weerstand van de vloeistof op een erop uitgeoefende kracht. Als een materiaal zeer vloeibaar is (dus minder stroperig) is de viscositeit laag. Een dikke vloeistof heeft een hoge viscositeit. Water heeft een lage viscositeit en stroop heeft een hoge viscositeit.

Bij kitcentrum kan je ook secondelijm bestellen. Vandaag besteld = vandaag verzonden!